5 vinkkiä onnistuneeseen nettishoppailuun

Nettishoppailu on antoisa ja hauska kokemus – onhan valinnanvaraa loputtomasti ja hinnatkin totuttua alhaisempia. Kaupanpäällisenä tulee kuitenkin myös huoli: mitä, jos kaikki ei menekään niin kuin on toivonut? Jos jokin menee pieleen, niin mikä avuksi? Koska moni varsinkin ensikertalainen nettishoppailija painiskelee samojen kysymysten äärellä, olemme luoneet lyhyen oppaan viidellä helpolla vinkillä onnistuneeseen nettishoppailuun. Näiden vinkkien avulla vältetään ylimääräiset riskit ja nettishoppailusta tulee turvallisempaa.

1. Arvostelut ovat nettishoppailijan paras kaveri

Suurin osa luotettavista nettikaupoista tarjoaa oikeiden asiakkaiden palautteita ja arvosteluita kaikkien luettavaksi. Käy nämä arvostelut tarkkaan läpi ennen ostopäätöksen tekemistä, sillä mikään ei kerro tuotteen tai palvelun laadusta enemmän kuin tyytyväinen asiakas. Jos palaute puolestaan on yksinomaan huonoa, kannattaa harkita kahdesti ennen ostonappulan klikkaamista. Muista kuitenkin, ettei arvosteluihin kannataa luottaa sokeasti, sillä yksi negatiivinen arvostelu monen hyvän joukossa ei välttämättä merkitse mitään.

2. Katso tuotetiedot tarkkaan

Ennen ostopäätöksen tekemistä tulee kaikki saatavilla olevat tuotetiedot kahlata kunnolla läpi. Tarkista ainakin tuotteen materiaali ja tarkat kokotaulukot, sillä sopivan vaatteen ostaminen netistä on aina kivijalkaliikettä hankalampaa ja joustavasta kankaasta tehdyllä vaatteella on suurempi mahdollisuus istuvuuteen. Vältä ohuista ja huonolaatuisista kankaista tehtyjä vaatteita, sillä niiden kestävyys on nollaluokkaa ja ne saattavat vaurioitua jo kuljetettaessa.

3. Ota selvää ehdoista

Varsinkin, jos sinulla on epäilyksiä tuotteen laadusta tai istuvuudesta, kannattaa verkkokaupan palautusehtoihin tutustua huolella ennen ostopäätöksen lukkoonlyömistä. Muista, että eri verkkokaupoilla on hyvin erilaisia ehtoja palautusten suhteen. Toiset tarjoavat ilmaiset palautukset, kun toisten kohdalla palautukset eivät käy päinsä ollenkaan.

4. Tee taustatutkimusta

Tutki firma läpikotaisin. Jos sinua epäilyttää, älä osta. Tutki esimerkiksi ulkopuolisten sivustojen tekemiä arvosteluja verkkokaupasta, ja pohjaa arviosi niihin mieluummin kuin verkkokaupan omiin sivuihin.

5. Jos jokin epäilyttää, kysy

Jos olet kiinnostunut tuotteesta, mutta jokin yksityiskohta siinä epäilyttää tai mietityttää, älä pelkää kysyä apua. Osaava ja ammattimainen verkkokauppa palvelee sinua aina mielellään, ja saatuasi ammattimaista apua saat varmasti ostoksesi kanssa mielenrauhan ja voit laittaa tilauksesi menemään hyvillä mielin.